2017. július 6., csütörtök

Ephemerald határai ismét megnyílnak!

 Sziasztok városlakók! 
 Körülbelül egy éve tettem fel erre a blogra az Árnyék Lovag címet viselő regényem első fejezetét, és örömmel jelentem, hogy azóta rengeteg minden változott a világban, pozitív és negatív téren is.
 Először is, előző írótársammal nem folytatjuk ugyanazon utakon tovább az írást, ezért felosztottuk magunk között a dolgokat. Ez annyit tesz, hogy többé nem használhatok néhány szereplőt, illetve egy egész fajt, illusztrációkat, ő pedig sem a helyszínek nevét, sem a felépítését, továbbá az én szereplőimet nem szőheti bele további munkáiba. Korrekten osztottunk fel mindent, így erre nem fecsérelnék több szót. 

 történetek

 Szeretnék áttérni a pozitív változásokra! Sikeresen kidolgoztam egy olyan alapot, amelyre pakolhatom a további és eddigi történeteket, ezt szeretném megosztani veletek. 


 Ezen az ábrán színes vonalakat láthattok, amelyek nektek egyelőre még kuszának tűnhetnek, de mindjárt bővebben kifejtem, mi mit jelent. Vegyük a Vámpír Társait, az Árnyék Lovagot és a Jégfenevadat. Az Árnyék Lovag vége egy időben játszódik a Vámpír Társainak elejével, amelynek közepe táján kezdődik a Jégfenevad. Na, most még jobban összekevertelek titeket, igaz? A fekete vonalak a kulcsai az egésznek. A főszál (Outteridge-k) az Outteridge-lányokat és környezetüket hivatott jelképezni, tehát ez az ő idősíkjuk. A mellékszál idősíkján kapnak helyet azok a történetek, amelyek nem befolyásolják nagyban a két főszált. Tehát röviden és velősen: a regények bizonyos cselekményei egy időben, de különböző helyen futnak. 
 Azonban az első felkerülő írás kiléte még nem derült ki. Pedig logikusan a szellemes sztori lenne az, viszont ahhoz már kell némi előismeret a világról. Ezt az Árnyék Lovag adná meg, de egyenlőre nem tudom újraírni, ugyanis a két kulcskarakter elveszítésével szinte lehetetlenségnek érzem. Egyelőre csak dísznek van ott, majd meglátom.

 karakterek

 A karaktereknél ütött be a legnagyobb változás, mivel néhányan ugye kikerültek Ephemeraldból, továbbá, mint említettem egy komplett fajnak is búcsút kellett mondani. Ez a vámpíros történet szempontjából lényeges, ugyanis a főszereplő ennek a fajnak lett volna tagja. Ezért kellett behoznom a vámpír fajt, amely szinte teljesen eltér a klasszikus értelemben vett vámpírtól. 
 Emellett az elmúlt egy évben folyamatosan készültek új szereplők, így mondhatni, rengeteg olyan karakter van, akiknek meglesz és meg is lesz a saját regénye vagy novellája. 

blog

 A bloggal kapcsolatos változások lesznek a legszembetűnőbbek. Elsőnek, lecseréltem a designt egy régebbi, általam kódoltra, bár azért kellett néhány kisebb változtatást eszközölnöm rajta, szerintem szép lett. Viszont a Borter továbbra sem támogatja a mobilos verziót, éppen ezért a funkciók többsége csak számítógépről, laptopról érhető el. A részeket persze ott is kényelmesen nyomon lehet majd követni. 
 A regények, novellák mellett további érdekes tartalmakkal is szeretnék majd szolgálni nektek, először is, ha majd lesz rá igény, akkor fajleírások, helyszínszemlék, illetve további extrák kerülhetnek feltöltésre a cikkek címke alatt. Másodszor, kommentben bátran lehet jelezni, hogy kiről szeretnétek a későbbiekben többet megtudni, hiszen akkor az ő novelláját, regényét előnyben fogom részesíteni. A chatbox is eltűnt, az oldalmodulban és itt is feltüntetett e-mail címen [singing.about.books@gmail.com] lehet majd megkeresni az esetleges cserekérésekkel, vagy kritikakérésemre való reagálásokkal. A többi véleményt az adott posztról természetesen kommentben várom. Nagyon jól esik a visszajelzés, és bár sokszor mondják, hogy elsősorban magadért írj, nem ezért fektetek órákat a designba, illetve a fejezetek bejegyzésbe való tördelésébe, reklámozásba, stb., úgyis tudjátok szerintem, miről beszélek. 

végszó

 És íme az első publikálandó történet borítója!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése